Harri Ahosen luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
Date(s) - 24/09/2019
18:00 - 19:00

Tapahtumapaikka
Siilinjärven pääkirjasto

Kategoriat


Norjassa asuva luontokuvaaja ja tietokirjailija Harri Ahonen tulee Siilinjärven pääkirjastolle kertomaan Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä. Luennolla kerrotaan Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, josta hyvänä esimerkkinä käy Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko. Luennolla syvennytään myös rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri.

Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta ja myös näitä kuullaan luennolla. Lämpimästi tervetuloa kaikki luonnosta, valokuvauksesta ja retkeilystä kiinnostuneet! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Harri Ahoselta on ilmestynyt Tammen kustantamana seuraavat teokset: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit  (2014), Keski-Skandinavian vaellusreitit (2016), Pohjois-Norjan rannikkoreitit (2017) ja Etelä-Skandinavian vaellusreitit (2019).