Kirjastoihin tilatut lehdet

Siilinjärven kirjastoihin on tilattu yhteensä noin 150 sanoma- ja aikakauslehtivuosikertaa.

Sanoma- ja aikakauslehdet 2017 (pdf)

Sanomalehtien säilytysajat

Sanomalehtiä säilytetään kirjastossa pääsääntöisesti kaksi viikkoa. Paikallislehti Uutis-Jousen vanhoja numeroita alkaen vuodesta 1967 voi kysyä luettavaksi pääkirjaston tietopalvelusta.

Aikakauslehtien säilytysajat ja lainaaminen

Aikakauslehdistä säilytetään kirjastossa pääsääntöisesti kuluvan vuoden ja edellisen vuoden numerot. Lehdet on luetteloitu aineistorekisteriin.

Aikakauslehtien uusin numero on lehtikaapin ovilokerossa, ja sitä voi lukea kirjastossa. Vanhemmat numerot ovat kaapissa ja ne ovat lainattavissa. Poikkeuksena on kirjastoauto, siellä myös uusin numero annetaan lainaan. Lehtien laina-aika on kaksi viikkoa. Lainat voi uusia kolme kertaa, jos niihin ei ole varauksia.

Aikakauslehtien varaaminen

Aikakauslehtiä voi myös varata. Vuoden 2013 numeroista alkaen lehdet on luetteloitu aineistorekisteriin yksittäisinä numeroina, joten varaaminen onnistuu kirjautumalla verkkokirjastoon.

Palautetta kirjastolle

Hankintaehdotuksia tai muuta palautetta lehtivalikoimasta voi jättää suoraan henkilökunnalle tai lähettää sähköpostilla kirjasto@siilinjarvi.fi.