LUKUHAASTE – Hauskat lukubingot

Tartu lukuhaasteeseen!

Oletko koskaan kokeillut lukubingoa? Lastenkirjainstituutti järjestää syyskuusta joulukuuhun 2019 kestävän lukuhaasteen.  Haasteessa luetaan kirjoja ja täytetään bingoa. Lasten ja nuorten omat lukubingot avautuvat joka kuukausi vuoden 2019 loppuun saakka.  Myös aikuisille löytyy oma bingo, lukuteko-bingo. Aikuisille on koko haastekaudeksi yksi bingo sekä kuukausittainen ekstrahaaste.

Haasteeseen voi osallistua yksin tai tiiminä. Bingoruudukkoja täytetään lukemalla niihin sopivia kirjoja tai tekemällä ruudukon tehtäviä. Kirjat ovat vapaavalintaisia, ja sopivia kirjoja voi hakea esimerkiksi Lukemon hakupalvelusta https://lukemo.fi/haku/

Osallistumisen voi aloittaa missä vaiheessa tahansa ja bingolappuja ei tarvitse palauttaa mihinkään. Osallistumalla verkossa kirjapalkintojen arvontaan saat uuden bingon suoraan sähköpostiisi.

Lukuhaasteen toteuttaa Lastenkirjainstituutti osana Lastenkirjat esiin! -hanketta, jota rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätietoa löytyy Lukemon sivuilta. Lukemo on Lastenkirjainstituutin ylläpitämä portaali, joka esittelee lasten- ja nuortenkirjauutuudet ja kokoaa tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta.