Mila Teräs kirjailijavieraana

Kirjailija Mila Teräs esiintyi Siilinjärven alakoulujen 5. luokkalaisille syyskuun ensimmäisellä viikolla. Mila kertoi koululaisille lapsuudestaan, jolloin hän vietti paljon aikaa kirjastossa ja luki todella paljon. Milan mielestä kirja voikin olla ”matkalippu pois tavallisesta arjesta, toiseen todellisuuteen”.

Mila kertoi, että häneen teki suuren vaikutuksen kirja, jota opettaja luki koululuokassa, kun Mila oli 10-vuotias. Kirja oli Maria Gripen kirjoittama fantasiakirja Pörriäinen lentää hämärässä, jossa kerrottiin mm. mystisistä ja jännittävistä asioista. Tämän kirjan innoittamana Mila julkaisi esikoisteoksen Tyttö tulevaisuudesta 28-vuotiaana. Tätä ennen hän oli kirjoittanut päiväkirjaa lapsuudesta saakka ja jo 12-vuotiaana tarjonnut käsikirjoitusta kustantajalle. Siinä vaiheessa käsikirjoitus ei vielä päätynyt kirjaksi saakka, mutta Milaa kannustettiin ja rohkaistiin jatkamaan kirjoittamista.

Milan ohje koululaisille oli, että kannattaa lukea paljon kaikenlaisia kirjoja, jos haluaa kirjailijaksi. Ainakin Milan kirjoittama Noitapeili-kirja, joka on 5. luokkien lukudiplomikirja, herätti huimasti kiinnostusta oppilaiden keskuudessa.

Kiitos Mila vierailustasi!