Magdalena Hai 6.-luokkalaisten vieraana

Kirjailija Magdalena Hai vieraili alakoulujen 6. luokilla syyskuun viimeisellä viikolla. Ammatinvalinnastaan Magdalena kertoi, että hän päätti aikuisena alkaa kirjailijaksi. Hän perusti verkkosivun ja alkoi harjoitella tarinoiden kirjoittamista sinne ja kirjoittikin niitä pari vuotta, ennen kuin rohkeni tarjota käsikirjoitusta kustantajalle.

Magdalena pitää itseään fantasia- ja scifikirjailijana, mutta ei kirjoita avaruuteen sijoittuvaa scifiä. Sen sijaan hän on innostunut steampunkista, joka sijoittuu 1800-luvun maailmaan. Tästä esimerkkinä on Magdalenan kirjoittama Gigi ja Henry -trilogia.

Haiseva käsi  -kauhunovellikokoelma puolestaan sijoittuu Uhriniituntakaiseen, joka on ihan tavallinen kylä, paitsi että siellä tapahtuu omituisia asioita. Magdalena kertoi, että hän oli itse 12–13-vuotiaana rakastanut kauhua ja pelkäämistä. Niinpä hän päätti kirjoittaa nuorille kauhukirjan, joka sisältää eripituisia tarinoita.

Magdalena kertoi oppilaille myös kirjailijan työpäivästä ja siitä, miten käsikirjoitus vähitellen muotoutuu kirjaksi mm. kuvittajan ja kustannustoimittajan kanssa yhteistyötä tehden.