Kirjailija Elina Lappalainen vierailulla pääkirjastossa

Palkittu kirjailija Elina Lappalainen vieraili tänä aamuna pääkirjastolla kertomassa uutuuskirjastaan Nyt pelittää! Miten pelejä tehdään?. Kiinnostuneet kuulijat olivat Siilinlahden koulun 4 A -luokkalaiset opettajansa Sonja Hiltusen kanssa. Nyt pelittää! on lasten tietokirja, joka kertoo havainnollisesti ja hauskasti, mitkä ovat pelin tekemisen eri vaiheet. Pelistudiossa työskentelevät pelisuunnittelijat, graafikot, ohjelmoijat ja muusikot, joiden työtä kirjan henkilöt Sofia ja Oliver pääsevät seuraamaan ja lopulta tekemään omaa peliäänkin. Kirja rohkaiseekin lapsia myös omaan luovuuteen: suunnittelemaan omia pelejä. Elina Lappalainen puhui monista tärkeistä peleihin liittyvistä asioista: pelien ikärajoista, pelaamiseen käytetystä ajasta, yöunen tärkeydestä ja rahankäytöstä mobiilipeleissä. Kirjan avulla kodeissa ja kouluissa voidaankin keskustella lasten kanssa myös näistä asioista. Eikä pelaamisen tarvitse olla vain lasten ja nuorten juttu, vaan koko perheen yhteinen hauska harrastus! Lisätietoja Elina Lappalaisesta ja kirjasta löydät sivulta www.elinalappalainen.fi