Kirjavinkkausta yläkoululaisille

Kirjastovirkailija Jaana Kakkonen Nokialta kävi vinkkaamassa nuortenkirjoista Siilinjärvellä Suininlahden koululla syyskuun lopulla kolmen päivän ajan ja Ahmon koululla samaten kolme päivää lokakuun alussa. Jaanalla on rautainen kokemus: hän on kiertänyt jo 10 vuotta ympäri Suomea vinkkaamassa koululaisille. Tämä myös näkyi: esimerkiksi seuraamani Ahmon seiskaluokkalaiset kuuntelivat hievahtamatta, kun Jaana kertoi nuoria kiinnostavista kirjoista ja luki niistä otteita. Siilinjärvellä Jaanan tunteja pääsivät kuuntelemaan pääasiassa seiskat, mutta myös muutama 8. luokka. Jaana vinkkasi yläkoulun lukudiplomikirjoja, joista löytyy luettavaa eri teemoista: mukana on niin fantasiaa, scifiä, nuorten elämästä kertovia kirjoja kuin jännitystä ja tietokirjojakin. Lukudiplomikirjalistat löytyvät myös Siilinjärven verkkokirjaston nuorten sivuilta https://kirjasto.siilinjarvi.fi/?page_id=53.

Ahmon koululla Jaana järjesti myös vertaisvinkkarikoulutusta, jossa ideana oli se, että oppilaat oppivat vinkkaamaan kirjoista oman koulunsa toisille oppilaille. Vinkkarikoulutus osoittautui todella suosituksi: mukaan ilmoittautui peräti 25 henkilöä ja joukossa oli poikiakin! Suosituimpia vinkkikirjoja on jo kyselty ahkerasti kirjastosta ja niihin on useita varauksiakin – kiitokset siis Jaanalle loistavasti hoidetusta työstä!