Koko kansa lukee 5.–25.2.2018

Helmikuussa on oikea aika kokeilla e-lukemista! Kirjastot ja kustantajat avaavat yhtaikaisesti luettavaa lapsille nuorille ja aikuisille. Koko kansa lukee -kampanjan kirjat ovat:

Kampanjakirjat löytyvät 5. helmikuuta osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto.

Näin osallistut Koko kansa lukee -kampanjaan

Kirjan lainaamiseen tarvitaan vain oman kirjaston kirjastokortti, verkkoyhteys ja lukemiseen soveltuva laite – älypuhelin, tabletti tai tietokone. Kirjat ovat kaikkien yhtaikaisesti lainattavissa koko kampanjan ajan 5.25.2.2018. Palauttamisesta ei tarvitse huolehtia, koska kirja palautuu automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Kirjaston omat sähköiset aineistot

Oletko jo tutustunut Siilinjärven omaan e-kirja- ja e-äänikirjakokoelmaan, johon kuuluu jo nelisensataa nimekettä?

E-kirjoja ja e-äänikirjoja voit käyttää joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Jos sähköiset aineistot ovat vielä uusi tuttavuus, tässä perusohjeet aineistojen käyttöön:

* Kirjaston sivulla on Ellibsin kuvake, jota klikkaamalla pääset kirjaston valikoimaan.
*  Voit selailla valikoimaa sivu kerrallaan tai tehdä hakuja kirjailijan tai teoksen nimellä tai haluamallasi aiheella.
* Alasvetovalikosta (teksti Kaikista) voit valita, etsitkö e-kirjaa vai e-äänikirjaa.
* Harmaana näkyvät kuvakkeet tarkoittavat, että teos on lainassa. Lainassa olevan e-aineiston voi varata. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun teos on palautunut.
* Jos haluat lainata jonkin teoksen, kirjaudu sisään omalla kirjastokortin numerolla ja klikkaa teoksen kuvaa.
* Voit lainata teoksen joko kahdeksi vuorokaudeksi tai kahdeksi viikoksi. Laina-ajan jälkeen kirja palautuu itsestään.
* Voit lukea tai kuunnella teosta selaimessa, jolloin tarvitset jatkuvan verkkoyhteyden. Jos haluat ladata e-kirjan omalle laitteellesi, tarvitset lukuohjelman (Adobe Digital Editions tietokoneelle, saatavana ilmaiseksi verkosta tai Bluefire Reader -ohjelma mobiililaitteille). Tarkempia tietoja löytyy Lukuohjelmat-välilehdeltä.
* Kohdassa Ohjeet löydät yksityiskohtaiset neuvot e-aineistojen käyttöön eri laitteille ja aina voit tietysti kysyä lisäneuvoja kirjastosta!