Pääkirjaston aukioloajat laajenevat

Hiihtolomaviikon jälkeen maanantaista 12.3. alkaen Siilinjärven pääkirjasto avautuu asiakkaiden toiveesta aamuisin jo klo 9.00. Ensimmäinen aukiolotunti klo 9-10 on itsepalvelutunti, jollaisia on jo käytössä monissa kirjastoissa. Itsepalvelutunnin aikana asiakkaat voivat lukea lehtiä, käyttää tietokoneita, tehdä tiedonhakuja asiakaspäätteillä sekä etsiä omatoimisesti luettavaa hyllyistä. Lainaus ja palautus onnistuu alkuvuodesta käyttöönotetuilla automaateilla. Opastusta automaattien käyttöön saa kirjaston henkilökunnalta. Henkilökunta on kirjastossa paikalla, mutta varsinainen asiakaspalvelu alkaa vasta kello 10. Näin ollen esimerkiksi maksuja otetaan vastaan vasta klo 10 jälkeen, eikä henkilökohtainen lainaus- ja palautuspalvelu tai neuvonta ole vielä käytössä itsepalvelutunnin aikana.

Itsepalvelutunti vastaa kirjaston käyttäjien toiveisiin päästä asioimaan kirjastossa jo aikaisemmin aamulla. Muissa kirjastoissa aloitetuista itsepalvelutunneista on saatu hyviä kokemuksia. Tervetuloa käyttämään kirjaston palveluja jo aamuyhdeksästä alkaen!