Lukuviikon vierailija: Vilja-Tuulia Huotarinen

Runoilija, nuortenkirjailija ja sanataideopettaja Vilja-Tuulia Huotarinen vieraili Ahmon ja Suininlahden kouluilla lukuviikolla 17.-20.4.2018. Vilja-Tuulia on kotoisin Hämeestä ja hänen äitinsä on runonlaulaja Mateli Kuivalattaren sukua ja äidin setä oli Toivo Kärki, kuuluisa säveltäjä ja muusikko. Tällä hetkellä Vilja-Tuulia asuu Helsingissä pienen lapsensa ja islantilaisen miehensä kanssa.

Yläkoulujen oppilaat pääsivät kuuntelemaan vierailijan pitämää oppituntia, jossa hän kertoi mm. lukemisen tärkeydestä, kirjoittamisesta ja kirjailijan työstä. Vilja-Tuulian mukaan kirjoittamisen taustalla on aina ajatus, tunne tai kokemus, joka jokaisella ihmisellä on ainutkertainen. Niinpä samasta asiasta kirjoitetut tekstit ovat erilaisia, koska jokainen kirjoittaa omista lähtökohdistaan käsin.

Vilja-Tuulia aloitti kirjoittamisen jo 8-vuotiaana ja lähetti 16-vuotiaana ensimmäisen runokäsikirjoituksensa kustantamoon. Kului kuitenkin muutama vuosi ennen kuin hänen esikoisrunokokoelmansa Sakset kädessä ei saa juosta ilmestyi vuonna 2004. Vilja-Tuulia kirjoittamia nuortenkirjoja ovat Silja laulu, Siljan syksy ja rakkaudella, Silja sekä Valoa, valoa, valoa ja Kimmel, joka on ilmestynyt 2014.

Yläkouluilla järjestettiin myös verkkokirjoittamisen työpajoja, joissa kirjoittamisesta innostuneet nuoret pääsivät Vilja-Tuulian ohjauksessa kokeilemaan erilaisia verkkokirjoittamisen muotoja.

Lisää Vilja-Tuuliasta http://www.nuorisokirjailijat.fi/huotarinen-vilja-tuulia.html