Kirjastokortti

Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kortin saa esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen, täyttämällä ilmoittautumislomakkeen sekä sitoutumalla noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä.

Kortin saa, kun on täyttänyt 6 vuotta. Alle 18-vuotiailta vaaditaan ilmoittautumislomakkeeseen huoltajan takaus.

Voit tulostaa ja täyttää ilmoittautumislomakkeen valmiiksi.

Kortin katoamisesta sekä nimen- tai osoitteenmuutoksesta on ilmoitettava välittömästi kirjastoon. Yhteystietojen päivityspyynnön voi tehdä myös verkkokirjaston käyttäjätiedoissa.

PIN-koodi

Verkkokirjastoon kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja nelinumeroinen PIN-koodi. PIN-koodin saa henkilökohtaisesti kirjastosta, ei puhelimitse eikä sähköpostilla.

Lainaaminen ja uusiminen

Kirjastokortti on esitettävä aina lainattaessa, ilman korttia ei voi lainata.

Lainat voi uusia korkeintaan 5 kertaa, jos niihin ei ole varauksia. Uusinnan voi tehdä kirjastossa, verkkokirjastossa, puhelimitse tai sähköpostilla kirjasto@siilinjarvi.fi

Laina-ajat

Laina-aika on tavallisesti 28 vrk. Lyhyempiä laina-aikoja ovat 14 vrk (aikuisten uutuuskirjat ja -levyt, aikakauslehdet, lautapelit, Savon Voiman mittarit, liikuntavälineet) ja 7 vrk (dvd:t, videot, cd-rom-levyt, konsolipelit).

Maksuton eräpäivämuistutus omaan sähköpostiin auttaa muistamaan lähestyvät eräpäivät. Muistutuksen voi pyytää kirjastossa käydessä tai ottaa käyttöön verkkokirjaston viestiasetuksissa.

Maksut

Voimassaolevat maksut (pdf). Maksuja voi maksaa käteisellä kaikissa kirjaston toimipisteissä ja pankkikortilla pääkirjastossa.

Kaukolainat

Kaukolainaksi tilataan vain sellaista aineistoa, jota ei ole Siilinjärven kirjaston omassa kokoelmassa. Kaukolainat ovat maksullisia, ja niissä noudatetaan lähettäjäkirjaston laina-aikoja ja -sääntöjä.

Siilinjärven kirjasto lähettää harkinnan mukaan kaukolainoja myös muille kirjastoille. Laskutamme kaukolainoista 7 €/kpl. Yhteystiedot pääkirjaston tietopalveluun: kaukolainat@siilinjarvi.fi, puh. 044 740 1382.