Ajankohtaista

Vuoden biisi -titteli palkittiin

(10.9.2019) Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä on palkittu Samuli Sirviön, Eetu Kalavaisen ja Ellinoora Leikaksen Bäng bäng (typerä sydän). Kappaleen esittäjä Ellinoora palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Tuplavoitto on jo Ellinooran toinen: myös vuonna 2017 kustantajat palkitsivat Ellinooran Vuoden kevyen musiikin tekijänä ja Vuoden biisin tekijänä. (Lue lisää: Musiikkikustantajat.fi -sivuilta)

Vuoden festivaaliehdokkaat julki

(10.9.2019) Vuoden 2019 festivaaliksi ovat ehdolla Kuhmon Kamarimusiikki, Ruisrock, Pori Jazz, Savonlinnan Oopperajuhlat, Tikkurila Festivaali ja Flow Festival. Lokakuussa järjestettävä Musiikki & Media on Suomen suurin musiikkialan ammattilaistapahtuma, joka huipentuu Industry Awards -gaalaan, jossa palkitaan vuoden festivaalin lisäksi muun muassa vuoden toimittaja, vuoden radio ja vuoden konsertti. (Lähde: Yle.fi)

Iskelmä-Finlandia -palkinto 2019 Virve ”Vicky” Rostille

Palkinto myönnettiin 18. kerran. Asiantuntijaraadin puheenjohtaja Turkka Mali sanoo, että Rosti on vetovoimainen esiintyjä. – Voittaja on tunnistettavan äänen omaava hurmaava laulajatar, jolla on iso liuta hittejä jo 1970-luvulta lähtien. Häneltä taittuu iskelmän lisäksi niin rokki, jatsi kuin soulikin. Kaiken lisäksi hän on karismaattinen esiintyjä, Mali kuvaa. (Lähde: Yle.fi)

Juha Vainio -palkinto Pyhimykselle

Juha Vainio -palkinto myönnettiin tänä vuonna lauluntekijä Mikko Kuoppalalle, 37, joka tunnetaan parhaiten taiteilijanimellään Pyhimys.

Juha Vainio Rahaston hallitus palkitsee Mikko Kuoppalan kyvystä pukea ikuisuusaiheet ajankohtaiskuosiin ja ajankohtaisaiheet tarinoiksi, jotka tekevät yleisestä yksityistä ja päinvastoin. Kuoppala tekee tekstejä, jotka jättävät kuulijalle ajattelun ja löytämisen vaivan ja vapauden. Kotkalaisen sanoittaja Juha Vainion nimeä kantava palkinto luovutettiin Kuoppalalle Kotkan Meripäivillä torstaina 25.7. kello 20 alkavassa Yleisessä Saunassa -viihdekonsertissa. Palkintosumma on 6000 euroa. (Enemmän aiheesta Musiikintekijät.fi)

Esittelyt pääkirjaston musiikkiosastolla


Iskelmälaulaja Kari Tapio

Syyskuussa esillä laulajan musiikkia ja elämään liittyvää kirjallisuutta. Omaelämäkerta -elokuva Olen suomalainen tulee ensi-iltaan 13. syyskuuta.