Levyvinkkejä

Tapani Rinne & Teho Majamäki: Under the ground

Kuvittelin, että äänitaideteokseksi Kehärata-tunneliin luotu musiikki olisi soveltunut lukemisen taustalle, mutta Tapani Rinteen ja Teho Majamäen Under the ground -levyn kappaleet eivät suostuneet liimautumaan taustatapetiksi vaan seesteisellä, balilaismaisella tunnelmallaan tehoseinäksi, joten lukeminen jäi siihen. Oli ryhdyttävä kuuntelemaan kunnolla; testaa käykö sinulle samoin!

Levy on äänitetty Kehärata-tunnelissa, lisätietoja: http://vantaakanava.fi/musiikkia-maan-alta

 

Baroque music from Finland

Löytyykö Suomesta musiikkia barokkiajalta? Kyllä löytyy, vaikka 1600- ja 1700-lukujen nuoteista on vuosisatojen saatossa paljon tuhoutunut, pahiten ehkä Turun palossa 1827. Mutta niissä mitä on jäänyt jäljelle on paljon hyvää soitettavaa ja laulettavaa. Sen todistaa maamme eturivin barokkilaulajan Tuuli Lindebergin sekä vanhan musiikin yhtyeen Opus X:n levy Suomen barokkimusiikista. Viihdyttävää musiikkia!

 

Sólstafir – Ótta

Ótta on islantilaisen Sólstafirin viides albumi, joka koostuu vähemmän yllättäen kahdeksasta kappaleesta, joiden teemat kulkevat aamusta aina iltaan ja yöhön asti.
Islantini on vahvasti ruosteessa, joten sanoituksista on paha sanoa mitään kovin syvällistä, mutta hyvältähän tämä kuulostaa. Melankolia soi vahvana ja
Aðalbjörn Tryggvasonin ääni venyy kuulaan kauniista raastavan tuskaiseen, luoden voimakkaita kontrasteja ja kiehtovaa tunnelmaa. Kaiken kaikkiaan erittäin hieno levy, mikä kuulostaa jokaisen kuuntelun jälkeen hieman paremmalta.